Werkloos in Groningen? Kom naar Den Haag!

25 oktober 2017

Terwijl het in de Randstad tobben is met onvervulde vacatures op basisscholen, zijn er ook regio’s die leraren over hebben. In de dunbevolkte gebieden moeten scholen fuseren en ontstaat boventalligheid.

 

De moeite waard om te onderzoeken of er van die boventallige leerkrachten niet een aantal naar Den Haag wil komen. Misschien voor een aantal jaar, want in enkele van die regio’s wordt op den duur weer groei verwacht. Misschien voor enkele dagen per week, want ‘je hele hebben en houden’ oppakken om naar Den Haag te vertrekken, is nogal een stap. De reisbereidheid is klein, met name bij mensen die in het onderwijs werken.

Voor een goed aanbod zou toch best belangstelling kunnen zijn. Klassewerk poogt besturen met elkaar aan tafel te krijgen om kijken hoe zo’n aanbod eruit zou kunnen zien. Daartoe maken we een start met de verkenning in bijvoorbeeld Groningen, Limburg en Zeeland.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.