Krimpregio’s bestaan niet echt

20 december 2017

De nieuwe Haagse leerkrachten komen niet uit de Nederlandse krimpregio’s, helaas. In provincies als Groningen, Limburg, Zeeland en Gelderland (de Achterhoek) wordt over enkele jaren namelijk een lerarentekort verwacht in het basisonderwijs, dus daar is elke leerkracht ook hard nodig.

 

Projectleider John Swildens vertelt: ‘We kunnen onze zoektocht naar regio’s waar geen lerarentekort maar juist een overschot zou zijn, de zogeheten krimpregio’s, wel zo’n beetje afronden. Daar komen niet onze Haagse nieuwe leraren vandaan. Enerzijds jammer, want we hadden er een beetje op gehoopt direct mensen voor Haagse klassen te kunnen zetten. Anderzijds is het natuurlijk goed om te weten dat iedereen aan de slag is in het basisonderwijs. Ook in Groningen, de Achterhoek, Limburg en Zeeland wordt over enkele jaren een tekort verwacht aan leraren in het basisonderwijs, dus ook in die provincies of regio’s is elke leerkracht hard nodig.’

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.