Uit het leven van een snuffelstagiaire

22 februari 2018

Zo’n veertig belangstellenden gingen na de informatieavond ‘Werken op de basisschool’ op 18 december 2017 ‘snuffelen’ op Haagse basisscholen.

 

Enkele reacties:

 

– ‘Mijn ervaring was uiterst positief. Ik kon snel een ochtend meelopen op basisschool De Regenboog en de volgende week kon ik al een les geven in groep 8. Het was ook goed voor mij om de wereld van het basisonderwijs te leren kennen. Zelf werk ik in een commerciële instelling, er moeten voortdurend targets gehaald worden. Werkdruk is niet iets dat alleen maar in het onderwijs voorkomt, dat kan ik wel verzekeren. Ik ben enthousiast. Ik ga zeker door. Ik bereid me op dit moment voor op het assessment voor het zijinstroomtraject.’

 

– ‘Ik heb op twee scholen gesnuffeld. Dat kan ik iedereen aanraden, want de verschillen kunnen best groot zijn. In ieder geval werd ik op de eerste school, de Den Hertogschool heel plezierig ontvangen. Dat voelde aan als een warm bad. Goed georganiseerde school, alles gepland en in plannen vastgelegd. Ik had wel mijn twijfels of ik als starter wel kan voldoen aan wat de leerlingen en de school van leraren verwacht. Maar ik ben er wel erg gemotiveerd door geraakt om door te zetten. Ik twijfel nog tussen zijinstroom of verkorte deeltijd. Ik neig nu naar het laatste.’

Edith Swinkels

 

– ‘Ik ga binnenkort mijn eerste les geven, heb mijn sollicitatie achter de rug. Dat voelde van twee kanten goed: ik geloof dat men wel wat in mij zag. Wel eerst nog een les geven, natuurlijk. En er is waarschijnlijk ook al een plek voor mij op een basisschool.’

Oscar Jehee

 

Wil jij ook je snuffelstage-ervaringen kwijt? Mail ze naar info@klassewerkdenhaag.nl

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.