Ruim 100 aanmeldingen voor Leraar van Buiten op 7 maart

24 februari 2018

Op woensdagavond 7 maart ontvangen de besturen van het Haagse basis- en voortgezet onderwijs iedereen die belangstelling heeft voor werken in het onderwijs. Er zijn intussen al meer dan 100 aanmeldingen, maar er is nog voldoende ruimte voor meer geïnteresseerden. Je bent welkom in de Haagse Hogeschool vanaf 19.00 uur (start programma: 19.30 uur).

 

Er is veel belangstelling voor werken in het onderwijs, dat blijkt wel uit de opkomst op de eerste informatieavond, gehouden op 18 december 2017.
Natuurlijk zijn er ook veel vragen, want het is best een grote stap: vanuit het bedrijfsleven naar een plek voor de klas. Dat doe je niet zomaar even. Dat is een switch die je weloverwogen maakt, nadat je je goed hebt geïnformeerd over de opleidingsmogelijkheden (en onmogelijkheden) en als je grondig hebt kennis gemaakt met het leven in de school.

 

Op 7 maart is alle informatie beschikbaar en staan deskundigen uit de twee onderwijsgeledingen klaar om vragen te beantwoorden. Gert van den Ham, programmamanager van De Rode Loper, en John Swildens, projectleider van Klassewerk, zijn de gastheren.

 

John Swildens is blij met de grote interesse in het leraarsberoep:
‘Het is geweldig om in de mails te lezen wat mensen als motivatie:
– na een loopbaan in de financiële wereld ga ik nu mijn hart volgen
– ik zie aan mijn kinderen hoe belangrijk school voor hen is, hoeveel het met hen doet … ik wil dat ook!
– ik wil na al die jaren achter een computerscherm nu wel eens iets doen dat direct bijdraagt, dat echt betekenis heeft …
– ik heb zelf zoveel te danken aan mijn juffen en meesters op de basisschool, het wordt tijd om wat terug te doen.’

 

Geef je op via dit formulier.

 

Tot ziens op 7 maart!

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.