Woensdag 7 maart: informatieavond voor carrièreswitchers

25 februari 2018

Ben je iemand of ken je iemand die een carrièreswitch overweegt naar het basisonderwijs? Weet dan dat er op woensdag 7 maart (19.30-22.00 uur) een informatieavond is @De Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75), speciaal voor potentiële zijinstromers.

 

We hopen je tijdens deze avond enthousiast te maken voor een overstap naar het onderwijs in Den Haag en omgeving. Werk met (meer) betekenis!

 

Wat kun je tijdens deze avond verwachten?

 

19.00 uur
Inloop met koffie en thee

19.30 uur
Welkom door onderwijswethouder Saskia Bruines, gevolgd door Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van Lucas Onderwijs, namens de Haagse schoolbesturen

Panelgesprek met ervaringsdeskundigen over werken in het onderwijs,
onder leiding van programmaleiders Gert van den Ham en John Swildens

20.30 uur
Interactieve sessies over het zijinstroomtraject en de lerarenopleidingen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, met:
– lerarenopleiders,
– HRM’ers,
– ervaringsdeskundige zijinstromers en
– basisschooldirecteuren of rectoren/directeuren van vo-scholen.

Er wordt één ronde gehouden van circa een uur.

 

Maak alvast je keuze op het aanmeldformulier. Dit is niet verplicht; je kunt ook op de informatieavond een sessie kiezen.

 

Dit zijn de sessies:

PO
0 Sessie over het zijinstroom- en andere opleidingstrajecten met een van de 3 pabo’s
Elke interactieve sessie heeft eenzelfde opzet. In een groep van maximaal 15 deelnemers krijg je informatie van vertegenwoordigers van een pabo, schoolbesturen (met name HRM’ers), schoolleiders en een ervaringsdeskundige.
Onderwerpen: opleidingsmogelijkheden (op hoofdlijnen), werken in het onderwijs, aanstelling, loopbaanperspectieven, et cetera.

 

VO
0 Sessie over het zijinstroomtraject met het ICLON (Universiteit Leiden), mede namens de lerarenopleiding (SEC) van TU Delft
Kies deze sessie als je een universitaire studie hebt afgerond en een eerstegraadsbevoegdheid in een schoolvak wilt halen, of als je een hbo-master hebt en je – na een schakelprogramma – een eerstegraads diploma op universitair niveau wilt halen. Welke studies leiden naar welke schoolvakken kun je hier vinden.

 

0 Sessie over het zijinstroomtraject met de Hogeschool Rotterdam (tweedegraads)
Kies deze sessie als je een hbo-masteropleiding hebt afgerond en een tweedegraadsbevoegdheid wilt halen in een van deze schoolvakken: aardrijkskunde, biologie, Duits, algemene en bedrijfseconomie, Engels, Frans, geschiedenis, maatschappijleer, natuurkunde, Nederlands, techniek, technisch beroepsonderwijs

0 Sessie over het zijinstroomtraject met de Hogeschool Utrecht (tweede- en eerstegraads op hbo-niveau)
Kies deze sessie als je een hbo-bacheloropleiding hebt afgerond en een tweedegraadsbevoegdheid wilt halen in een van deze schoolvakken: aardrijkskunde, biologie, Duits, Engels, Frans, geschiedenis, gezondheidszorg en welzijn, natuurkunde, Nederlands, omgangskunde, scheikunde, Spaans, techniek, wiskunde
N.B. Na de masteropleiding voor de tweedegraadsbevoegdheid kun je aan de HU ook een eerstegraadsbevoegdheid halen (op hbo-niveau).

 

PO én VO
0 Sessie met lerarenopleidingen voor basisonderwijs én lerarenopleidingen voor voortgezet onderwijs
Volg deze sessie als je nog niet kunt of wilt kiezen tussen de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs

 

21.30 uur
Gelegenheid voor een drankje met de mogelijkheid voor een ‘speeddate’ waarin je meer gedetailleerde vragen kunt stellen aan de lerarenopleiders en de andere informanten uit de interactieve sessies

 

22.30 uur
Einde

 

Tot ziens!?

 

Bij twijfel – zéker komen!
Twijfel over een overstap naar basis- of voortgezet onderwijs? Kom dan zéker, want Leraar van Buiten 2018 wordt voor het eerst gehouden voor beide sectoren.

 

Lees hier het verhaal van Paulien en Laura die vertellen hoe zij de overstap hebben ervaren. (Bron: Stadskrant Den Haag, 31 januari 2018)

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.