Open Schoolweek succesvol

23 mei 2018

Zo’n zestig mensen hebben in de Open Schoolweek – van 9 tot en met 13 april 2018 – een snuffelstage gelopen op een Haagse basisschool. Het initiatief lijkt voor herhaling vatbaar.

 

 

In de week van 9 tot 13 april hebben de Haagse basisscholen hun deuren opengezet voor wie eens wilde meemaken hoe het is om in het basisonderwijs te werken. Veel mensen die de informatieavond ‘Leraar van Buiten’ van 7 maart bezochten, hebben van die mogelijkheid gebruikgemaakt. Elke belangstellende kon zichzelf melden bij een school naar keuze. Zo’n zestig mensen hebben dat ook gedaan.
In deze nieuwsbrief vind je het verhaal van een van hen, Marlouke Zimmermann. Zij ‘snuffelde’ op de Montessoribasisschool Valkenbos.

 

Voor herhaling vatbaar
Het ziet ernaar uit dat de Open Schoolweek een succes is geworden en voor herhaling vatbaar is.
Al was het maar omdat ook enkele belangstellenden nu definitief afzien van een overstap naar het basisonderwijs. Het is immers altijd beter tijdig in te zien, door ervaringen gevoed, dat een bepaald beroep iets van je vraagt dat je niet in huis hebt.
De meeste deelnemers zijn er enthousiaster door geworden; velen hebben bij een bestuur geïnformeerd naar de mogelijkheden om te starten als zijinstromer.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.