Rondetafelgesprekken over zijinstromers

23 mei 2018

De zaal in het BOVAG-huis te Bunnik zat op woensdag 25 april stampvol met mensen uit het hele land die zich inspannen om zoveel mogelijk zijinstromers voor het primair onderwijs aan te trekken. Op deze morgen werd de werkconferentie Zijinstroom gehouden, georganiseerd door de PO-raad en het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren. Klassewerk mocht de Haagse aanpak toelichten in twee rondetafelgesprekken.

 

 

John Swildens, projectleider van Klassewerk, voldeed graag aan het verzoek van de organisatoren om de Haagse aanpak uit de doeken te doen. Dat leverde twee geanimeerde gesprekken met vertegenwoordigers uit het hele land, al was de interesse vanuit de andere G4-steden verreweg het grootst.
Er was veel belangstelling voor de manier waarop in Den Haag potentiële leraren voor het basisonderwijs bereikt zijn voor de twee informatieavonden. Ook de Open Schoolweek en het gezamenlijke traject voor mogelijke zijinstromers kwamen aan de orde.
In de hele aanpak van Klassewerk staat de collegiale samenwerking tussen besturen en bestuursmedewerkers centraal. Dat oogstte enige bewondering vanuit andere regio’s.

 

Omdat een gesprek altijd ook een uitwisseling is, kon Klassewerk er eveneens veel kennis opdoen over werkwijzen in andere delen van het land.
Voor meer informatie – inclusief de Powerpointpresentatie van Paul Hennissen, lector Opleiden in de School bij de Nieuwste Pabo, en de posterpresentaties – klik hier .

 

Een tweede deskundige van Klassewerk, HRM-beleidsmedewerker Rini van Noort van Lucas Onderwijs, lichtte toe hoe zijn bestuur de selectie en opleiding van zijinstromers vorm en inhoud geeft (zie onderstaande poster). Ook daarvoor was veel animo.

 

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.