Een spannende start …

24 augustus 2018

Enkele Haagse basisscholen zijn niet zeker of en hoe ze de vacatures opgevuld krijgen nu het nieuwe schooljaar begint. Zo groot was het tekort niet eerder, en het eind is nog niet in zicht. We zullen alle zeilen moeten bijzetten om deze periode met elkaar het hoofd te kunnen bieden aan dit probleem, zonder kwaliteitsverlies.

 

Hoewel Klassewerk bemoedigende resultaten heeft behaald in het eerste projectjaar, groeit het aantal vacatures sneller dan dat er nieuwe mensen beschikbaar komen voor de arbeidsmarkt.
Want ze komen eraan! Het aantal inschrijvingen op de pabo neemt weer toe, en het aantal zijinstromers groeit. Maar … het kost nog wel wat tijd voordat deze talenten klaar zijn om voor de klas te staan.

Kortom: het wordt spannend.

 

Foto: © Volha Bilevich | Dreamstime.com

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.