Plannen voor 2018-2019

24 augustus 2018

Klassewerk zal nog meer inzetten op de werving van talenten voor de basisscholen. Dat hier behoefte aan is, bleek uit de evaluatie die in juni onder 150 basisschooldirecteuren is gehouden. Een greep uit de plannen voor 2018-2019.

 

* Op 6 september start de imagocampagne ‘Leraar in de zon’. Lees hier meer.

* Er wordt een wervingscampagne gestart onder de havo- en vwo-bovenbouwleerlingen, uitgevoerd door de pabo’s.

* Verder gaat Klassewerk, deels samen met De Rode Loper, met dezelfde energie door met het aantrekken van zijinstromers en andere carrièreswitchers. Op 14 november is er weer een informatievond voor belangstellenden over werken in het Haagse basisonderwijs.

* Samen met Pool West en het Vervangingsfonds doen we een nieuwe poging om een aantal gediplomeerde ‘thuiszitters’ weer goed functionerend voor de klas te laten terugkeren.

 

Opmars van bemiddelingsbureaus stuiten
Velen ervaren als zeer storend neveneffect van het lerarentekort dat het aantal ‘vrije spelers’ in de markt toeneemt. Daarmee bedoelen we: de uitzendbureaus, de bemiddelaars, et cetera. Flink wat overheidssubsidie vloeit weg naar de overhead van deze bedrijven en naar de hoge salarissen die zij bedingen voor tamelijk onervaren en soms nog-niet-gediplomeerde leraren.
We willen graag met bestuurders, politiek en andere belanghebbenden mogelijkheden verkennen om deze opmars een halt toe te roepen.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.