Campagne ‘Leraar in de zon’ gestart voor trotse leraren!

7 september 2018

De stad Den Haag voert een campagne gericht op erkenning van het belang van de leraar voor de toekomst van de stad. Onderwijswethouder Saskia Bruines gaf op donderdag 6 september het startsein voor deze campagne, ‘Leraar in de zon’. Ze is een initiatief van Klassewerk, zusterorganisatie De Rode Loper en Leraren met Lef en wordt gesteund door de gemeente Den Haag.

 

Met deze campagne wil de stad Den Haag haar leraren echt in het zonnetje zetten, om daarmee aan te geven hoe trots en dankbaar iedereen is voor het werk dat zij elke dag verrichten voor de Haagse kinderen en daarmee in zekere zin ook voor de toekomst van de stad.

 

Community
De campagne bestaat uit een snelgroeiende community van leerkrachten en leraren van Haagse scholen, die trots zijn op hun beroep, hun werk en op de stad Den Haag. Ze worden in het zonnetje gezet in een film, door verrassende initiatieven als een pop-up klas, en door voordeeltjes zoals speciale stoelen voor leraren op het strand en op terrassen, bijvoorbeeld van Bagels & Beans, waar ze dan hun tweede koffie gratis krijgen. Dat laatste is een voorbeeld van ondernemers die het belang van leraren inzien en op hun eigen manier willen onderstrepen.

 

Ben je een leerkracht en ben je trots op wat je doet voor je leerlingen, sluit je dan aan bij de community via de website: https://leraarindezon.nl/

 

Er zit geen werk aan vast, alleen word je gevraagd om filmpjes en verhalen te delen via je sociale media.

 

Aftrap
De aftrap op donderdag 6 september was een groots strandfeest dat door veel leraren bezocht is.
Op de foto hieronder wethouder Bruines, die wordt geïnterviewd door leraar en event organizer Jeroen van den Berg.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.