Masterclasses ‘Klasse voor de Klas’ gefilmd

4 november 2018

Een initiatief binnen het Haagse basisonderwijs dat de moeite waard is om te volgen is ‘Klasse voor de Klas’: een samenwerking van De Haagse Scholen, Librijn, HCO en De Haagse Hogeschool. De gemeente Den Haag steunt dit project, waarin vijf jonge leerkrachten vier masterclasses krijgen van onderwijsadviseurs van het HCO over hoe je leerlingen nog effectiever tot leren kunt brengen. Ze worden met de camera gevolgd.

 

We zien de jonge professionals met hun klas, tijdens het lesgeven. Ze passen de strategieën van onderwijsdeskundige Dylan Wiliam toe na elke workshop. Korte filmpjes kun je bekijken op het eigen YouTube-kanaal van Klasse voor de Klas.
Bekijk hier de trailer.

 

Masterclass bijwonen

Het is ook mogelijk om zelf live aanwezig te zijn bij een Masterclass. Op 12 december vindt er nog een masterclass plaats bij De Haagse Hogeschool in Den Haag. Wil je hier bij zijn? Aanmelden kan via klassevoordeklas@librijn.nl

 

Wie is Dylan Wiliam?

Dylan Wiliam is bekend van ‘de toetsrevolutie’, of: formatief toetsen. Doel van deze beweging is een feedback-cultuur in het onderwijs.
Voor meer informatie: klik hier.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.