Veel ideeën op eerste bijeenkomst om parels te vissen

14 mei 2019

Zet een buddysysteem op. Geef nieuwe talenten nog even geen klassenverantwoordelijkheid. En creëer een ‘fouten-maken-mag’-cultuur. Deze en andere ideeën kwamen naar boven tijdens de eerste bijeenkomst van de kwartiermakersgroep ‘Parels vissen’ op 7 mei 2019.

 

De kwartiermakersgroep gaat onder leiding van Martin van der Harst voor Klassewerk Den Haag na hoe er op andere, creatieve manieren nieuwe mensen te vinden zijn voor het Haagse basisonderwijs. De groep zal hierover een serie aanbevelingen doen voor Haagse schoolleiders, besturen, gemeente Den Haag, het ministerie van OCW en allen die het horen willen. Want het kan anders en het moet anders.

 

Eerste schetsen
In de eerste bijeenkomst op 7 mei 2019 verplaatsten de kwartiermakers – drie schoolleiders, drie vertegenwoordigers van pabo’s en twee inhoudelijke professionals – zich in de leraar van buiten: iemand die de overstap naar het basisonderwijs wil maken. Al wandelend buiten de gebaande paden maakten zij eerste schetsen van hoe de leraar van buiten succesvol onderdeel kan worden van het basisonderwijs.

 

Ideeën
De ideeën bleken talrijk:
– een buddysysteem
– een Haagse Helpdesk
– ‘nog even geen klassenverantwoordelijkheid’
– een ‘fouten-maken-mag-cultuur’
– en nog veel meer.

In volgende bijeenkomsten staat het uitwerken van de schetsen tot concrete aanbevelingen op het programma.

De aanbevelingen worden begin juli gepresenteerd.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.