Besturen krimpregio’s hebben zelf een probleem

17 mei 2019

Het lijkt zo simpel: verleid leerkrachten in krimpregio’s om naar de gebieden te komen met lerarentekorten. Het ligt echter ingewikkelder.

 

Klassewerk heeft aan besturen in krimpregio’s (Groningen, de Achterhoek, Limburg en Zeeland) aangeboden om tijdelijk, gedurende twee à drie jaar, hun boventallige leraren in Den Haag te verwelkomen.
An offer you can’t refuse, dachten we: een paar jaar aan de slag in ‘de grote stad’ en daarna verrijkt en verrukt weer terug naar de eigen regio. Daar leken enkele besturen in die regio’s wel oren naar te hebben.
Maar in deze fase van voorbereidingen van het nieuwe cursusjaar blijken deze besturen zoals zij het zeggen ‘zelf een probleem’ te hebben. Ze zien zich genoodzaakt hun onderwijsmensen vast te houden, want ook bij hun scholen is het af en toe lastig om vacatures te vervullen. En nu gaat het nog vooral om vervanging …

 

Klassewerk hoopt dat toch wat avonturiers lucht krijgen van deze prachtkans om hun onderwijservaringen te versterken en naar Den Haag komen.

 

De bron van de illustratie ‘Vacaturedruk PO 2015 en 2020 naar regio: RPA-gebieden, met G4 apart aangegeven’ is https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-27923-210.html

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.