Talentrijke statushouders in beeld als assistent in het onderwijs

17 mei 2019

De eerste twee à drie statushouders hebben zich gemeld om assistent te worden in het onderwijs. Doorgroei naar een lesgevende functie behoort tot de mogelijkheden.

 

Onder de nieuwe Nederlanders zit veel talent. Veel vluchtelingen met een hoge opleiding en soms ook met onderwijservaring hebben hun land verlaten omdat het werken voor hen daar onmogelijk werd. Ze willen niets liever dan in Nederland weer een bijdrage leveren.

Het primair onderwijs is misschien niet de eerste in het oog springende werkkring: veel statushouders hebben razendsnel zich de taal eigen gemaakt, maar niet op een zodanig niveau dat ze aan basisschoolleerlingen onderwijs zouden kunnen verzorgen. Wel is er een mogelijkheid om hen in eerste instantie als assistent in het onderwijs aan te stellen en vervolgens door te laten groeien.

Lees hier meer.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.