Minister Slob op werkbezoek in Den Haag

15 juli 2019

Minister Arie Slob was op 27 mei op bezoek om kennis te nemen van de Haagse aanpak van het lerarentekort in het primair onderwijs.

Klassewerk, bij monde van programmamanager John Swildens, zette uiteen hoe binnen de verschillende domeinen alles op alles gezet wordt om meer talent te vinden en te binden. Uitgebreid besteedde hij aandacht aan het onderzoek naar de mogelijkheden om nieuwe talenten van buiten, op een andere manier opgeleid, met een ander dan een regulier leraarprofiel aan het basisonderwijs toe te voegen.

Aartje van den Akker, directeur van basisschool Onze Wereld, liet daarna in een presentatie zien hoe zij met veel moeite en met kunst en vliegwerk de personeelseindjes aan elkaar knoopt.

Vervolgens vertelde Jacqueline Barsoumian van welke uitdagingen zij als directeur van de Bonte Vlinder, een school voor speciaal onderwijs, wakker ligt. Ze zei zich bijna te schamen voor het feit dat ze niet kan voldoen aan de dringende vraag om een goede aanpak te bieden voor een groep bijzondere kinderen die het in het reguliere onderwijs niet kunnen redden. Ze zou niets liever willen dan die goede aanpak bieden, maar vanwege het lerarentekort lukt dit haar niet voor alle leerlingen.

Lees hier het verhaal dat AD Haagsche Courant publiceerde over het bezoek van minister Slob (Premium-artikel, 29 mei 2019).
Of klik op het plaatje voor een grotere weergave.

Terug naar alle nieuws items

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.