Behouden: mensen zo lang mogelijk met plezier in dienst houden

Werken op Haagse basisscholen moet interessant blijven voor huidige leerkrachten. Klassewerk stimuleert voorzieningen voor leerkrachten waardoor zij ervaren dat het fijn is om te werken op een Haagse basisschool en te wonen in Den Haag.

De Haagse Lerarenpas

De Haagse Lerarenpas geeft kortingen, voordeeltjes en extraatjes voor alle onderwijsprofessionals: leerkrachten, leraren, docenten (ook in het mbo en hbo), onderwijsondersteuners en mensen op stafbureaus van Haagse scholen en schoolbesturen.

Meer informatie: dehaagselerarenpas.nl

Vereniging De Haagse Leraar

In 2019 is Vereniging De Haagse Leraar opgericht, met als doel het imago van de leraar te verbeteren en het belang van het onderwijs en de leraar voor Den Haag nog duidelijker te maken. Leerkrachten met alle onderwijsachtergronden komen bij elkaar om te netwerken en te ontspannen. De vereniging houdt bijeenkomsten en vrijmibo’s, en is actief via social media.

Meer informatie: dehaagseleraar.nl

Imagocampagne ‘Leraar in de zon’

De campagne ‘Leraar in de zon’ zet de leraar ook daadwerkelijk in het zonnetje. Ze geeft Hagenaars uit allerlei achtergronden de mogelijkheid om de loftrompet te steken over leerkrachten en iets concreets voor hen terug te doen.

Meer informatie: leraarindezon.nl

Andere initiatieven

De vraag om ondersteunende maatregelen bij de gemeente en andere partners op het gebied van parkeren en huisvesting voor leerkrachten.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.