Werven: meer mensen interesseren voor werken op Haagse basisscholen

Een beter imago van werken in het onderwijs helpt om nieuwe (groepen) mensen te interesseren voor een baan op Haagse basisscholen.

Imagocampagne ‘Leraar in de zon’

Een van de initiatieven is ‘Leraar in de zon’, de campagne door de stad én voor de leraren in Den Haag. Want leraren zijn belangrijk voor de toekomst van de stad en deze campagne is gericht op erkenning daarvan. Leerkrachten kunnen zich aansluiten bij een online community van mensen die trots zijn op hun vak.

Meer informatie: leraarindezon.nl

Informatieavonden

Klassewerk vindt nieuwe (groepen) mensen via informatieavonden of festivals, een soort ‘open dagen’ voor iedereen die het Haagse onderwijs een warm hart toedraagt en voor wie altijd al eens wil ervaren hoe het is om voor een groep of een klas te staan.

Werving van schoolverlaters

Klassewerk regelt via decanen van scholen voor voortgezet onderwijs in de Haagse regio dat leerlingen in havo-4- en vwo-5-klassen enthousiast worden gemaakt voor de lerarenopleiding basisonderwijs (pabo). De twee Haagse pabo’s waarmee Klassewerk veel samenwerkt, verzorgen deze wervingscampagne onder het motto: ‘Natuurlijk, de pabo!’

Werving in het bedrijfsleven

Niet alleen mensen die de volledige overstap naar het onderwijs maken zijn een belangrijke aanwinst. Dat zijn óók de mensen die in het onderwijs willen werken als deel van hun weektaak. Samen met het bedrijfsleven ontwikkelt Klassewerk modellen die deze mensen in staat stellen binnen hun werkzaamheden ook bij te dragen aan het onderwijs, bijvoorbeeld als zogenoemde hybride leraar of gastdocent.

Andere initiatieven

Er zijn ook initiatieven voor:

  • onderwijsassistenten (mbo-pabotraject)
  • professionals in krimpgebieden
  • statushouders
  • stille reserve en
  • mbo-studenten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Klassewerk?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.